srijeda, 10. studenoga 2021.

Penelope Ward - Zabranjeno voće / Stepbrother Dearest


Dragi moji, znam dugo nisam pisala, ukratko život je ponekad prepreka za pisanje, trudim se to ispraviti. Na sreću, prepreka za čitanje trenutno nema (da kucnem u drvo) :) Danas ću vam pisati o knjizi koja je pravi odmor za mozak, radi se o knjizi 
Zabranjeno voće / Stepbrother Dearest američke autorice Penelope Ward.

Pa o čemu se radi u knjizi?

Kad je Greta doznala da će očuhov sin Elec doći živjeti s njima zadnju godinu srednje škole, nije očekivala da će on biti tako otresit i drzak, a zasigurno nije očekivala da će je toliko privući. Bio je prezgodan. Mišićava tijela i seksi. Tetoviran i ispirsan. S lošim navikama i lošim stavom prema svemu. Elec je kući dovodio djevojke, poigravao se Gretinim osjećajima, da bi se u sljedećem trenutku doveo u opasnost kako bi je zaštitio. Jedno je bilo sigurno-Elec je puno zagonetniji nego što joj se činio na prvi pogled. Iako je primijetio da je privlači, Elec je Greti jasno dao do znanja da neke granice neće nikada prijeći. No, Greta je ipak osjetila da se iza njegove hladnoće krije strast i da Elec ne želi priznati samome sebi da ga ona snažno privlači i da je želi jednako kao i ona njega… 

Ovo piše na poleđini knjige, a mene je strah dodati nešto više od toga da ne bih prepričala previše radnje i uništila vam užitak čitanja. 

“Još dok je bio mali dječak, Elec bi se znao sakriti u svoju sobu i odlutati u svijet knjiga kako bi pobjegao od stvarnosti. Randy bi ga ponekad kaznio bez ikakva razloga i oduzeo mu knjige. U jednoj od takvih situacija, Elec se latio olovke i počeo pisati priču te tako otkrio da je pisanje još bolji bijeg. Pišući, mogao je kontrolirati sudbinu svojih junaka dok nad vlastitim životom pod Randyjevim krovom nije imao nikakve kontrole.”

“Možda će zvučati neobično, ali u sebi sam zahvalio Randyu na poklonu koji mi je darovao. Za vrijeme svog života, doveo me do moje jedine prave ljubavi. A svojom smrću, omogućio mi je da je ponovno pronađem. I tako je kroz smrt nastao život, a kroz mržnju ljubav.”

“Sudbina ti je pružila još jednu šansu. Nemoj je sprčkati.”

“Moj razum možda se još i moglo obuzdati, ali tijelo je imalo vlastitu volju.”

Meni se knjiga jako svidjela, cijelu me zaokupila i pročitala sam ju u dvije večeri. Posebno mi se


svidjelo što su likovi jako dobro okarakterizirani i rastu pred našim očima, vrlo lako ih možemo zamisliti i čini se kao priča nekih naših otkačenih frendova koju mi pratimo iz prikrajka, a ne izmišljenih likova, vrlo su živi i zamislivi. Mislim da bi ova knjiga bila dobar predložak za film. 

Toplo ju preporučam za sve vrste bijegova osobito za bijeg od stvarnosti i bijeg od dosade. Dala sam joj 4 od 5 zvjezdica.

Ova knjiga je bila nominirana za Goodreads Choice Award u kategoriji ljubavni roman 2014. godine

Penelope Ward najprodavanija je autorica New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala. Dosad je objavila više od dvadeset romana koji su prodani u skoro dva milijuna primjeraka. Odrasla je u Bostonu, a danas živi sa suprugom i dvoje djece na Rhode Islandu.

Mene na policama od ove autorice još čeka i Neodoljivi susjed, ali neće dugo, a nedavno je objavljena i knjiga Mrski cimer, koja mi je na vrhu liste želja.

Ja sam svoju knjigu nabavila na jednoj od aukcija za napuštene životinje na fb, što je moj najdraži način kupovine knjiga koji uvijek od srca preporučam jer dobro je činiti dobro. Vi svoj primjerak možete nabaviti u izdanju i na webu Znanje, knjiga je dio KDS biblioteke, a na hrvatski ju je prevela Silvia Sinković.

Do slijedećeg pisanja čuvajte se i volite! :)

Nema komentara:

Objavi komentar