nedjelja, 2. svibnja 2021.

Mary Simses - Sezona borovnica / The Irresistible Blueberry Bakeshop & Cafe

 


Dragi moji, evo mene opet nakon nekog vremena, danas ću pisati o knjizi Sezona borovnica, američke spisateljice Mary Simses.

Pa evo o čemu se radi...

Ellen Branford ambiciozna je njujorška odvjetnica koju će iz svakodnevne životne rutine izbaciti posljednja želja njezine bake – da pronađe muškarca kojeg je nekada voljela i grubo odbacila te da mu uruči pismo s objašnjenjem zašto je to učinila. Ellen se nađe u uspavanom gradiću Beaconu koji ju je dočekao hladno i to doslovno: pala je s dotrajalog mola u ledeno more i od sigurne smrti spasio ju je naočit muškarac koji, međutim, nije bio njezin tip. Iako je u New Yorku čeka zaručnik za kojega se treba uskoro udati, Ellen će se u Beaconu morati zadržati dulje no što je očekivala. Potraga za bakinim misterioznim muškarcem potrajat će neko vrijeme, a kao pouzdan suputnik u toj avanturi pokazat će se upravo muškarac koji ju je spasio iz ledenog mora.

Što se događa dalje, morat ćete otkriti sami...

"Borovnice mogu biti prilično otporne. U odgovarajućim okolnostima mogu dugo preživjeti.
To je nekako dobro znati, zar ne? Neke stvari opstaju bez obzira na to što se događa oko njih."

“Vozila sam pokraj zelenih polja, borova i dvorišta u kojima su se djeca igrala lovice te sam, vozeći, zamišljala kako bih fotografirala svaki prizor da imam svoj fotografski aparat. Prošla sam pokraj farmi borovnica i štandovima na kojima su se iz cestu prodavale košare krcate borovnicama i na kojima je cvijeće bilo aranžirano u šarenim buketima na stolovima.”

Meni je ovo divna opuštajuća i smirujuća knjiga s divnom inspirativnom pričom u kojoj je slatka ljubavna priča, najdraži dio same priče su mi opisi krajolika, interijera, gradića Beacon u državi Maine te hrane i pića koji su tako divno opisani da ih gotovo možeš okusiti i pomirisati čitajući ovu knjigu. Poželjela sam posjetiti taj mali gradić. Rijetko ovako uživam u opisima, knjizi sam dala najveći mogući broj zvjezdica i od srca ju preporučam, mogla bih joj se vratiti kad god sam tužna jer ima nešto u njoj što me razveselilo, nadahnulo da maštam o putovanjima i kolačima. 

Mary Simses odrasla je u Darienu u Connecticutu. Najveći dio života provela je u Novoj Engleskoj, gdje je radila u novinskom izdavaštvu. Godinama je pisala prozu i objavljivala u književnim časopisima. Sezona borovnica je njezin prvi roman. Roman je na hrvatski jezik prevela Aleksandra Barlović, a objavljen je u izdanju Mozaik knjiga i možete ga kupiti ovdje. Ja sam svoj primjerak dobila na poklon od prijateljice kojoj od sveg srca zahvaljujem. 

Prema ovoj knjizi snimljen je i film pod nazivom The Irresistible Blueberry Farm, koji jedva čekam pogledati, a trailer vam ostavljam ispod. 



Do slijedećeg pisanja, čuvajte se i volite. :)


Nema komentara:

Objavi komentar